Top

Hozzávalók:

  • 500 gr liszt
  • 1 teáskanál instant élesztő
  • 120 g cukor
  • 2,5 bögre kókusztej
  • 1 ek vaj (opcionális)
  • 1 tk őrölt kardamom
  • olaj (sütéshez)

Elkészítés

A lisztet öntsük egy nagyobb keverő edénybe (amiben akár dagasztani is lehet), majd adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot, az őrölt kardamont. Egyneműsítést követően kezdjük el a tejet is hozzáadni. Először inkább csak kevesebbet, nehogy túl lágy legyen a tészta. Kezdjük el dagasztani. (géppel is lehet végezni a dagasztást).

Ha szépen összeállt a tészta, osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük cipókat. Hagyjuk őket pihenni, kelni. Miután megkeltek, nyújtsuk ki őket (egyesével), ne túl vékonyra. Próbáljunk háromszögeket vágni a tésztából, majd tegyük őket enyhén lisztezett felületre, és pihentessük őket olyan 20-30 percig. Után tehetjük őket (közepes lángon) forró olajba sülni. Kb. 3-3 percet hagyjuk őket aranybarnára sülni. Sülést követően papírtörlőre szedjük ki a fánkokat.

Hasznos információ: A tészta dagasztás után (első kelés előtt) lefagyasztható, ha valaki nem szeretné az egész adagot egyszerre kisütni.