Mahamri recept
Hozzávalók:
- 500 gr liszt
- 1 teáskanál instant élesztő
- 120 g cukor
- 2,5 bögre kókusztej
- 1 ek vaj (opcionális)
- 1 tk őrölt kardamom
- olaj (sütéshez)
Elkészítés
A lisztet öntsük egy nagyobb keverő edénybe (amiben akár dagasztani is lehet), majd adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot, az őrölt kardamont. Egyneműsítést követően kezdjük el a tejet is hozzáadni. Először inkább csak kevesebbet, nehogy túl lágy legyen a tészta. Kezdjük el dagasztani. (géppel is lehet végezni a dagasztást).
Ha szépen összeállt a tészta, osszuk 4 egyenlő részre, formázzunk belőlük cipókat. Hagyjuk őket pihenni, kelni. Miután megkeltek, nyújtsuk ki őket (egyesével), ne túl vékonyra. Próbáljunk háromszögeket vágni a tésztából, majd tegyük őket enyhén lisztezett felületre, és pihentessük őket olyan 20-30 percig. Után tehetjük őket (közepes lángon) forró olajba sülni. Kb. 3-3 percet hagyjuk őket aranybarnára sülni. Sülést követően papírtörlőre szedjük ki a fánkokat.
Hasznos információ: A tészta dagasztás után (első kelés előtt) lefagyasztható, ha valaki nem szeretné az egész adagot egyszerre kisütni.