Top
  >  Hírek   >  Maszáj szállás a ranger lányokkal
Maszáj földön mindig érdekes és izgalmas dolgok történnek velünk. Vélhetően nem csak mi vagyunk ilyen szerencsések, hanem az odalátogatók többsége
Ahogy a táborunkba vezető poros és igencsak zötyögős és göröngyös úton haladtunk, egyre inkább arra koncentráltunk az autóban, hogy mibe kapaszkodjunk az éppen soron következő gödöráthajtás közben. El is hangzott sofőrünktől – széles mosollyal az arcán – a túravezetők kihagyhatatlan mondata: élvezzétek az afrikai masszázst!
Minden viszontagság ellenére jóleső érzéssel érkeztünk meg útitársaimmal a különleges szálláshelyünkre. Ezt a helyet már jól ismerik azok, akik az Asanta Együtt a Gyermekekért egyesület munkáját követik, hiszen ők itt dolgoznak együtt a táborvezető Izzoval és csapatával a Marafikivel. 

Igazi zöld tábor adott otthont nekünk 2 éjszakára. A kis házikók nem mindennapi építmények a Masaai Mara Nemzeti Park kapujában. Falaik földdel vagy homokkal töltött pet palackokból, üvegekből áll. Igazán innovatív módja ez a hulladékgazdálkodásnak, mindazon által, hogy a környező közösségek nő tagjai, pénzkeresethez juthatnak. 

De nemcsak a szálláshelyünk volt különleges, hanem az azt körbe ölelő veteményesek és ültetvényes is.. 
Külön nagy élmény volt számomra, hogy ezen a különleges helyen elültethettem érkezésünk első estéjén  az én kis gránátalma facsemetémet, ami az Afrika Sztorik Egyesület női ranger képzés támogatásának szimbóluma. Ha elnevezhetném ezt a fát, azt a nevet kapná, hogy Pamoja (Együtt). Hiszen a ranger képzés támogatása is csak együtt sikerülhetett, több szervezet és intézmény összefogásával.