Top

A kachumbari egy friss paradicsom- és hagymasaláta, amely népszerű Kelet-Afrikában, különösen Kenyában, de Tanzániában, Ruandában, Burundiban és Ugandában is.

Minden húsételhez tökéletesen illik, de jó kiegészítője a chips mayai ételnek is. Elkészítése egyszerű és gyors.

Hozzávalók (4 főre)

  • ½ közepes lilahagyma, kockára vágva
  • 1 teáskanál só
  • 2 nagy paradicsom kockára vágva
  • ¾ avokádó kockára vágva
  • 1 kis chili (opcionális)
  • ½ lime leve (kb. 1 evőkanál)
  • 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva

A hozzávalókat darabolást követően keverjük össze egy nagyobb tálban, majd porciózzuk igény szerint.

 

Mivel a kachumbariban sok a hagyma, Kenyában úgy próbálják elvenni a hagyma erejét, és kissé keserű mivoltát, hogy sós vízbe áztatják azt miután feldarabolták. Áztatás után a hagyma zamatos marad, de elveszik az ereje.