Kachumbari recept
A kachumbari egy friss paradicsom- és hagymasaláta, amely népszerű Kelet-Afrikában, különösen Kenyában, de Tanzániában, Ruandában, Burundiban és Ugandában is.
Minden húsételhez tökéletesen illik, de jó kiegészítője a chips mayai ételnek is. Elkészítése egyszerű és gyors.
Hozzávalók (4 főre)
- ½ közepes lilahagyma, kockára vágva
- 1 teáskanál só
- 2 nagy paradicsom kockára vágva
- ¾ avokádó kockára vágva
- 1 kis chili (opcionális)
- ½ lime leve (kb. 1 evőkanál)
- 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva
A hozzávalókat darabolást követően keverjük össze egy nagyobb tálban, majd porciózzuk igény szerint.
Mivel a kachumbariban sok a hagyma, Kenyában úgy próbálják elvenni a hagyma erejét, és kissé keserű mivoltát, hogy sós vízbe áztatják azt miután feldarabolták. Áztatás után a hagyma zamatos marad, de elveszik az ereje.