Top

2021. július 7-én a Slágerkult vendége voltam, és Szani Rolanddal beszélgethettem egyesületünk éppen aktuális két jótékonysági eseményéről.

Az egyik jótékonysági eseményünk a “Books for a better future”, azaz Könyvek egy jobb jövőért néven indult. Célja, hogy a kenyai Lorubae Általános Iskola diákjai számára egy kisebb könyvtárnyi angol nyelvű könyvet gyűjtsön össze. A kenyai gyerekek brit mintára bentlakásos iskolarendszerben tanulnak, azaz a gyerekek java része – így a szamburui Lorubae iskolában is – heteket, hónapokat töltenek anélkül, hogy hazamennének szüleikhez. Szeretnénk, ha az összegyűjtött könyvekkel segíthetnénk a gyermekkorukat színessé és gazdagabbá tenni egy-egy olvasási élménnyel, történettel.

Az angol nyelvű könyvgyűjtés folyamatosan tart. Ha szeretnél könyvet felajánlani, itt több részletet is találsz 🙂

 

                 

A másik jótékonysági eseményünk a dél-afrikai Cheetah Experience gepárdmenhely támogatására indult. A menhelyen él két kis gepárd (9 hónaposak) David és Duke, akiket két-három éves korukban visszaengednek majd a vadonba, oda, ahová valók, a természetes élőhelyükre. Szeretnénk a jótékonysági online előadásunk bevételével a kicsiket támogatni, és a magyarok összefogásával nyomon követni ennek a két kis teremtménynek a fejlődését, majd a szabadon engedését.