Top

Konyhafelújítási projekt

A kenyai Lorubae Általános Iskola – melynek tanulóit támogatja egyesületünk – konyha nélkül éli a mindennapjait. Ez különösképpen azért lényeges és érdekes, mert a gyerekek közül sokan bentlakásosak, azaz nem mennek haza heteken át. Így különösképpen nehéz, hogy az iskolai pedagógusainak a szabad ég alatt kell főzni. Persze még így is nagy az öröm, ha van mit főzni, és van mit adni a gyerekeknek enni.

Amikor kint jártunk az iskolánál 2020-ban, elhatároztuk, hogy az iskola mindennapjainak megkönnyítéseképpen, amiben tudunk, segíteni fogunk. Listánkra olyan teendők kerültek, mint biztonságos „zöld” kerítés (a jelenlegi hagyományos értelemben vett kerítés nem állítja meg az elefántokat, és gyakran törnek be az iskola területére), konyha építés, speciális „zöld” tanterem építés, iskolai felszerelések vásárlása, veteményeskert kialakítása, kézmosó építése, ranger képzés megalapozása.

Év végén a Hungary Helps Ügynökséghez nyújtottunk be pályázatot, hogy a Lorubae Általános Iskolában konyhát építhessünk, azaz egy meglevő, de nagyon romos, használhatatlan állapotban levő épületet alakíthassunk át. Hálásak vagyunk, hogy az Ügynökség adományából javíthatunk az iskola lehetőségein, és felújíthatjuk a romos épületet, hogy konyhájuk legyen. Ez a romos helyiség jelenleg így néz ki.

     

Júniusban indul útnak csapatunk Kenyába, hogy az iskolánál megkezdődjön a konyha kialakítása, felújítása. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.