Top

A Hungary Helps Ügynökségtől kapott támogatásnak hála, a kenyai Lorubae Primary School iskola konyhájának és magtárolójának megkezdődött júniusban a felújítása. Most, hogy augusztust írunk, minden hátráltató és nehezítő tényező ellenére, sikeresen befejeződött a felújítás. Az összekészített támogatásokkal, becsomagolva útra keltünk, ismét Dubaion át.

Az iskolában nagyon kedves ünnepséget tartottunk a konyha átadásának tiszteletére. A gyerekek örömmel és nagy szeretettel fújták fel a lufikat, a különböző dekorációs elemeket. A díszítést a tanárnőkre és a gyerekekre bíztuk. A végeredmény nagyon szép lett.

   

Közben összehívták a gyerekeket, leültek a porba, ahogy az szokás, és megkezdődött az iskola egyik kedves tanárának, Isigi úrnak szervezésében az ünnepség. Hallhattunk éneket, táncolhattunk az iskola lánydiákjaival, és mi is tolmácsoltuk a magyar támogatók jókívánságait, hangsúlyoztuk, hogy azzal hálálhatják meg leginkább a sok támogatást, ha szorgalmasan tanulnak, ha örömüket lelik az új konyhában, és ha hálát adnak és értékelik a segítségnyújtást.

A Hungary Helps Ügynökség által nyújtott segítséget egy plakáton is megörökítettük, mely jól látható helyen, a konyha külső falán azóta is olvasható és megtalálható.

 

A konyha valóban szép lett, és a korábbi állapothoz képest modern is lett. Felmosható padlóval, az ablaknál kibővített edény kiadóval, 3 nagy új főzőüsttel, egy kisebbel, kibővített ablakkal, polcokkal ellátott magtározóval.