Top

Kenyai utazásunk Dubai-on keresztül történt. Fontos változás 2020. januárhoz képest, hogy 2021 óta már csak online lehet vízumot igényelni. Eddig a reptéren is lehetett vízumot igényelni. Az e-visa díja továbbra is 50 dollár (egyszeri beutazáshoz).

Kenyai megérkezésünkkor Michael várt bennünket, ahogy 2020-ban is. Tudása, tapasztalata minden alkalommal fontos pillér számunkra.

A Lorubae Primary Schoolban már nagyon vártak bennünket. Izgatottan szaladgáltak a gyerekek a füstös konyha körül, míg csapatunkkal kipakoltuk a magunkkal hozott sok-sok csodálatos íróeszközt, labdát, lufit, füzetet az igazgatói szobában.

Csapatunk tagjait elvarázsolta a sok mosolygós gyermek, a közvetlenségük, az érdeklődésük, és kedves közeledésünk. Kíváncsian figyelték Emy és Géza profi fényképezőgépeit. Igazán szívszorító nézni a kicsiket, amint a legnagyobb szegénység és nélkülözés közepette a porban ülve, kézzel ették szerény ebédjüket.

 

 

Az iskola konyhája teljesen “szétbombázásra” került, hogy le tudják bontani a benti nagy, régi és használhatatlan tűzhelyet. Továbbá meg kellett növelni az ablakok méretét is, ki kellett javítani a falakat, a padlózatot síkba tenni, hogy le lehessen burkolni, kibetonozni, hiszen eddig föld volt csak a padló a konyhában is, ahogy az iskola tantermeiben is mindenhol.

Ez az év különösen száraz év volt a samburui térségben, nagyon nehéz volt a bontás és az építés folyamata is.