Top

A mai nap mérföldkő egyesületünk életében. Több hete már, hogy megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy a szeptember 12-18 között megrendezésre kerülő Magyar-Afrika Hét (MAH) nemzetközi rendezvénysorozat kapcsán (melynek egyesületünk társszervezője) nekünk is kellene valami különleges programot szervezni, ami az állatvilágra fókuszál. Hiszen ez a küldetésünk, ez a missziónk. A rendezvénysorozat az Afrikáért Alapítvány 20. születésnapját hivatott ünnepelni.

2022. augusztus 21-27. között Kenyában jártunk, így sort tudtunk keríteni egy nagyszerű találkozóra a Lewa Wildlife Conservancy egyik fantasztikus munkatársával, Purity Kinotival. Purityvel hetek óta levelezünk, ahogy Megannal is a londoni irodából, hogy össze tudjuk egyeztetni, milyen formában érkezhetnének Budapestre a MAH kapcsán, és milyen témában tudnának előadást tartani, ami a közönség figyelmét is felhívja, hogyan és hol tudnak bekapcsolódni a kenyai vadvilág támogatásában.
Bata Móni kezeli az egyesületünk rendezvényekkel kapcsolatos kommunikációját. Hálásak vagyunk, hogy segítségével az Állatorvostudományi Egyetem Rektori Főtanácsadója Dr. Süth Miklós úr fogadott ma bennünket, és tárt karokkal, nyitott szívvel fogadta elképzelésünket egy jótékonysági előadás megtartására intézményükben.

   

A jótékonysági előadás fő témája a kenyai vadvilág helyzetének bemutatása a Lewa Conservancy szemszögéből, valamint az ember-elefánt konfliktus gyökereire történő rávilágítás a Lewa Conservancy területén, és az oktatás fontossága lesz.

Rektor úr, Dr. Sótonyi Péter biztosított bennünket támogatásáról, ezúton is köszönjük a fővédnökségét, valamint, hogy méltónak találta rendezvényünk színvonalát és témáját arra, hogy intézményükben valósíthassuk meg ezt a nem mindennapi nemzetközi eseményt.