Top

Első, és legfontosabb döntés, amit meghoztam a pakolást illetően, hogy nem adok fel bőröndöt a repülőgépre, maximum kézipoggyász mérettel utazom (nehogy elkeveredjen a bőröndöm az isztambuli átszállás során). A Decathlonból szereztem be egy 40 literes hátizsákot, ami kézipoggyász méret (ezt a weboldalon is írták). Bíztam benne, hogy a Turkish Airlines is annak fogja titulálni, és nem veszik el tőlem😊 Szerencsére, gond nélkül minden reptéren kézipoggyászként kezelték. Teszteltem Isztambulban, Nairobiban, Mombasaban a reptereken.

A 40 liternyi hely azonban nem túl sok, főleg, hogy 13 napnyi ruhának kellett benne helyet szorítanom.

Mivel készültem arra, hogy egyes szállásokon nem lesz nagyon fürdési lehetőség (vagy csak hideg víz), gondoltam jobb, ha felső ruházatból viszek többet, kb. 8-10 top, trikó, 4 póló, 2 vékony hosszú ujjú, 1 vastag pulóver, 1 dzseki kapucnival (ha esetleg esne). Egy laza, kényelmes zöld vékony hosszú nadrágot tettem még be, 1 vastag zöldet, 1 farmer és 2 barna rövidnadrágot. Vittem 2 hosszú szárú vadász zoknit, ami a hűvösebb reggelekre jó nadrág pótló megoldás lehet. Ezen kívül baseball sapka a nap ellen, és nyakpárna a repülőre, ami még fontos volt.

Cipőt illetően egy túracipőt (abban mentem és jöttem, hogy helyet spóroljak), és egy kis vászoncipőt tettem be + papucs.

Hogy mindig legyen nálam valami táska, hátizsák helyett egy tornazsákot vittem, ami remek szolgálatot tett. Érdemes övtáskával készülni, hogyha valamiért olyan helyre keveredne az ember, ahol jobb, ha nem tudnak róla táskát lerántani/levágni, akkor is biztonságban legyenek az iratok és a pénz.

Mivel szafari után az óceánhoz is mentem, a bikini sem hiányozhatott – na nem mintha túl nagy helyigényű lett volna 😊

A ruházatra általánosságban igaz, hogy szafarihoz nem ajánlottak a harsány színek. Szerencsésebb zöld, khaki színekben menni, vagy terep mintás ruhákban, hogy ne zavarjuk az állatokat, ne tűnjünk ki nagyon a természetből. Egyes helyeken a terep minta gond lehet, mivel hivatalos szerv emberét jelölheti, de én egyik nemzeti parkban sem hallottam (ahol jártam), hogy gond lett volna. Szerencsére.