Top

Mivel kézipoggyásszal utaztam Kenyába, nem volt sok szabad hely a táskámban. Jól meg kellett gondolom, mit viszek magammal, mint felszerelés – a ruháimon kívül.

Fejlámpa, zseblámpa: mivel Kenya nemzeti parkjaiban levő szállások java részén gondot okoz a folyamatos áramellátás, így mindenképpen hasznosnak és fontosnak ítéltem meg, hogy legyen nálam fejlámpa. Rendeltem egy kézi működtetésű zseblámpát is, hogyha netán gond lenne a fejlámpa akkumulátorával.

Átalakító, elosztó: Kenyában a konnektor ugyanolyan, mint Angliában (mivel angol gyarmat volt). Így szükséges egy átalakítót vinni ahhoz, hogy a telefonunkat, extra aksikat tölteni tudjuk. Elég sok helyen beszerezhető az átalakító, az ára sem horror. 3000 forinttól már lehet kapni. (ami komplex, és többféle átalakításra is képes, pl. USA stb.,az esetleg olyan 10000 forint körül mozog). Mivel azt olvastam az interneten, hogy vannak olyan szállások is a nemzeti parkokban, ahol meghatározott ideig működnek csak a generátorok, lesz olyan alkalom, hogy maximum 2-3 órám lesz, mindent feltölteni. Ebből kiindulva vittem egy 3-as elosztót, hogy egyszerre 3 eszközt tudjak tölteni (például telefon, power bank, fényképező, kamera).

GoPro: a GoPro-t azért gondoltam, hogy magammal viszem, mert kis helyen elfér, és fejre is szerelhető, így a fejkamerázás mellett nyugodtan fényképezhetek, azaz 2in1 lehetek egyszerre. Kint, terepen ez nagyon fontos és praktikus, hiszen az állatok és madarak akkor mutatkoznak, amikor ők akarnak, és addig maradnak szem előtt, amíg ők akarnak. Nincs feltétlenül idő külön videózni és fotózni is.

Selfiebot: Szintén nem sok helyet foglal, így azt gondoltam, hogy jól jöhet. Ráadásul, ha telefonnal készítek majd videót, akkor mindenképpen hasznos lehet. És persze fotózáshoz is 😊

Gömbkamera: a Huawei 360 fokos gömbkameráján főleg nem kellett sokat gondolni, hiszen olyan pici, hogy a zsebben elfér.

Instax Mini9: Korábbi utazásaimhoz mindig vittem ezt a kis gépet. Hogy miért? Mert valahogy „jó buli”. 😊 És bármikor találkozhatunk olyan emberekkel, akik utazásunk során baráttá emelkednek, és jó érzés adni egy kis emléket magunkról.

Samsung Note8: Mobil nélkül senki sehova. 😊

Sony fényképezőgép: Nem vagyok fotós. Viszont szeretek érdekes pillanatokra vadászni. Nem volt kérdés, hogy magammal viszem a gépemet, és amit befoghatok vele (zoom miatt), azt megörökítem.

Fontos információ, hogy Kenyába nem lehet drónozni. Ennek több oka van. Egyrészt zajos, így a nemzeti parkokban zavarhatja a vadállományt, az állatok nyugalmát. Másrészről, ha kikerülnek drónfelvételek az internetre, az sajnos az orvvadászokat segítik (amire semmi szükség, így is mindig egy lépéssel előrébb járnak, hiszen mindig van, aki pénzelje az akciókat).