Top

Egyesületünk több fronton támogatja a dél-afrikai Cheetah Experience szervezet munkáját. A gepárd központban fogva tartott gepárdok szaporodását felügyelik, hogy a vadonba a legerősebb vérvonal kerülhessen vissza.

Szervezetünk egyik tagja, Erika maga is jelképesen örökbefogadó gepárd szülő. Támogatóként Erika hozzájárul Raphael havi táplálásához és egészségügyi vizsgálataihoz is.

Ismerd meg te is Raphaelt és a Cheetah Experience nonprofit szervezet munkáját, legyél te is gepárd támogató, kapj a támogatott gepárdodról folyamatosan híreket, fotókat, videókat a dél-afrikai gepárd menhelytől. Tegyél jót, és tedd különlegessé napjaidat egy elbűvölő gepárdnak köszönhetően.

Online előadás a gepárdmenhely gepárdjaiért

2021. július 1-jén 19:00 órakor kezdődő online jótékonysági előadásunkat Tóth Brigi, a Cheetah Experience Gepárdmenhely önkéntes állatgondozója tartja, amit ezúton is köszönünk neki! Brigi minden egyes nap arról tesz tanúbizonyságot, hogy milyen keményen tud dolgozni egy fiatal lány, ha megtalálja azt az utat, ami motiválja, feltölti és ami értelmet ad a fárasztó fizikai munkának.

Brigi az előadásban bemutatja a szervezetet, ahol dolgozik, és ahol azon fáradoznak, hogy megerősödjön a gepárdok vérvonala, és hogy a lehető legerősebb és legéletrevalóbb gepárdokat engedhessék vissza a vadonba. Azt is megtudhatjátok, hogy miért lehet a gepárdokat visszaengedni a természetes élőhelyükre akkor is, ha emberek között nevelkednek fel.

Megnézem az online előadást – támogatom a gepárdokat

Önkéntesmunka – Dél-Afrika Gepárdmenhely

Egy gepárdmenhelyen önkénteskedni örök élmény. Tóth Brigi az egyetlen magyar önkéntesből lett állatgondozó a szervezetnél. Ez hatalmas eredmény, és kőkemény munka eredménye. 2020 év elején, a covid időszak kezdetén a gepárdmenhely vezetője, Riana választotta ki Brigit, és vélte úgy, hogy megállja a helyét állatgondozóként is hosszú távon. És igaza lett. Brigi jelenleg is kint van Dél-Afrikában, és állatgondozóként dolgozik a szervezetnél. Előadásában mindenkit arra biztat, aki beszél angolul és megteheti, menjen el hozzájuk 1-2 hétre legalább, és élje át azt a fantasztikus és szinte leírhatatlan élményt, amiben neki és társainak mindennap részük lehet.

Ha érdekel az önkénteskedés lehetősége a gepárdmenhelyen, keresheted Brigit a közösségi média felületein ez ügyben, vagy írhatsz nekünk is az info@afrikasztorik.hu címre. 🙂

Gyakornoki program

Állatorvos, zoológus illetve biológus hallgatóknak ideális helyet és lehetőséget kínál a dél-afrikai Cheetah Experience központ, hiszen állatorvos mellett lehet például olyan tapasztalatokat szerezni, mint

  • gepárd és egyéb nagymacskák különféle operációja
  • ivartalanítás
  • vérvizsgálat, génállomány vizsgálat
  • nagymacskák tanulmányozása

Érdeklődéseket fogad Brigi is a közösségi felületeken illetve mi is emailben az info@afrikasztorik.hu címen.

Ízelítő videók az előadáshoz