Top
Image Alt

Über uns

Afrika Sztorik Afrika Vadvilágáért Egyesület

2021-ben alakult egyesületünk Afrika Sztorik névre hallgat, hiszen különböző interjúkon, kerekasztal beszélgetéseken, online és offline
előadásokon keresztül szeretnénk segíteni és bemutatni Kelet-Afrika és Dél-Afrika vadvilágát, valamint az ott ténykedő szervezetek és rangerek munkáját.

CÉLKITŰZÉSÜNK 

Olyan egyedüli magyar egyesületté, közösséggé alakulni,
• amelyhez szívesen és bizalommal fordulhatnak azok, akik Afrika vadvilágáért szeretnének tenni, vagy azt közelebbről szeretnék megismerni,
• amely segíthet az érdeklődőknek önkéntes programok közül választani,
• amely értékes kulturális programokat, előadásokat szervez jótékonysági céllal,
• amely kapocs és platform lehet tudományos/kutató munkán dolgozó fiatalok és afrikai szervezetek között

 

PROJEKTJEINK

 

RANGER LESZEK – KENYA

Egyesületünk elsődleges célja, hogy segítsük Kenya vadvilágának megóvását. Ugyanakkor fontosnak tartjuk a kenyai gyerekek oktatását is. Olyan gyerekek támogatását szorgalmazzuk, akikből a jövő rangerei, parkőrei kerülhetnek ki. Így egyszerre segítjük a vadvilág védelmét és a gyermekek oktatását.

A samburui Lorubae általános iskola a semmi közepén áll Kenyában. Szó szerint a semmi közepén. Egy tradicionális samburu falu mellett épült, melynek lakói a turistákból élnek. Gyermekeik is ebbe az iskolába járnak. Szerencsére van vize az iskolának, így a főzéshez, iváshoz, tisztálkodáshoz elegendő mennyiséggel rendelkeznek.
Ennek az általános iskolának láthatjátok 3 kiváló tanulóját, akik támogatásra szorulnak. Őket emelte ki a Isigi úr az iskola lány tanulói közül, akik elszántan rangerek, azaz parkőrök szeretnének lenni a jövőben.

További részletek…

 

 

GEPÁRDMENTÉS – DÉL-AFRIKA

Egyesületünk több fronton támogatja a dél-afrikai Cheetah Experience szervezet munkáját. A gepárd központban fogva tartott gepárdok szaporodását felügyelik, hogy a vadonba a legerősebb vérvonal kerülhessen vissza.

Szervezetünk egyik tagja, Erika maga is jelképesen örökbefogadó gepárd szülő. Támogatóként Erika hozzájárul Raphael havi táplálásához és egészségügyi vizsgálataihoz is.

Ismerd meg te is Raphaelt és a Cheetah Experience nonprofit szervezet munkáját, legyél te is gepárd támogató, kapj a támogatott gepárdodról folyamatosan híreket, fotókat, videókat a dél-afrikai gepárd menhelytől. Tegyél jót, és tedd különlegessé napjaidat egy elbűvölő gepárdnak köszönhetően.

További részletek…

 

 

 

 

 

 

ELŐADÁSOK – MAGYARORSZÁG

Szeretnénk hozzájárulni a magyar kulturális élet színesítéséhez érdekes és értékes online illetve offline előadásokkal, könyvbemutatókkal. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar közönség megismerhesse – elsősorban – azon magyar tudósokat, kutatókat, önkénteseket, írókat, illetve fotósokat, filmeseket, akik Afrika országaiban élnek és dolgoznak életvitel szerűen, vagy folyamatosan visszajárnak különböző projektek miatt.

Közelgő online jótékonysági előadásunk a Gepárdok között – egy magyar gondozó története hamarosan megtekinthető lesz.

További részletek…

FotókVideókBlog

CSAPATUNK

Hillender Tímea – Elnök

Az egyesület elnökeként felügyelem és összefogom a szervezetünk által képviselt projekteket. Szívügyem a kenyai elefántok helyzete, és az árva elefántok támogatása. Egyesületünkön belül az “I Become a Ranger” program kidolgozása és megvalósítása a fő feladatom, valamint a “Books for a better future” angol nyelvű könyvgyűjtést koordinálom Magyarországon. Szívesen tartok előadásokat iskolákban és egyéb rendezvényeken.

Melinda Meng – Alelnök

Az egyesület alelnökeként aktívan részt veszek az aktuálisan futó projektek támogatásában és kommunikációjában. A “Books for a better future” angol nyelvű könyvgyűjtő projekthez Svájcban gyűjtök elsősorban támogatókat, csak úgy, mint offline előadásainkhoz is előadókat, mivel Svájcban élek. Szívügyem az afrikai zsiráfok helyzete. Afrikai utazásaim során szerzett tapasztalataimmal segítem a szervezetünk munkáját.

Nézd meg Kenyáról szóló videónkat – elefántok, oroszlánok, grévy zebrák, geprádok, zsiráfok, zsiráfnyakú gazellák, bivalyok, dik dik antilopok, gazellák és még számtalan csoda.