Top
Ez a könyv az orrszarvú főnökről szól, Gyöngyi Krisztiánról.
“Ez a könyv egy olyan ember arcképe, aki fiatalkori olvasmányai nyomán indult el az álmok útján, és lett elhivatott, csupa tűz és szenvedély tudományos kutató, az orrszarvúk nemzetközi hírű szakértője. Ez a könyv Gyöngyi Krisztián portréja, akinek fájdalmasan rövid, mégis maradéktalan, teljes élet adatott. “
Egyesületünk elnökét, Hillender Tímeát az a megtiszteltetés érte, hogy a Balogh Boglárka által, Bedő Orsolyai emlékei alapján írt nagyszerű és rendkívüli könyv budapesti és kiskunhalasi bemutatójának moderátora lehetett.
Mind a budapesti, mind a kiskunhalasi bemutatóra nagyon sokan érkeztek. Gyöngyi Krisztián öt évvel halála után is fantasztikus közönséget mozgat meg életútjával, tiszta jellemével, követendő életigenlésével, álmai elérésre tett őszinte és példaértékű törekvésével.
 
A könyvet itt lehet megrendelni: https://orrszarvukhajnala.hu/
Balogh Boglárka sorait szeretnénk idézni Gyöngyi Krisztián emléktáblájának felavatása kapcsán:
“Amikor az ember úgy érzi, valamit tényleg letett az asztalra ezzel a kötettel, mert sikerült megmutatni, ki is volt valójában Krisztián. 😊
Bedő Orsival nem hiába dolgoztunk, mert a Xantus Alapítvány segítségével és Magyarország Nagykövetsége Nairobi, Kenya közbenjárásával Gyöngyi Krisztán neve végre Kittenberger és Afrika imádó nagyjaink mellé került.
🙏 A napokban felavatták Ruandában azt az emléktáblát, ami örök álmának helyszínén őrzi a magyar ökológus emlékét!
Köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy ez megvalósuljon ❤️ 🦏 🌍