Top

A Hungary Helps Ügynökségtől kapott támogatásnak hála, a kenyai Lorubae Primary School iskola konyhájának és magtárolójának megkezdődött júniusban a felújítása.

Augusztusban ismét útra kelünk, hogy együtt ünnepeljünk az iskola diákjaival és tanáraival, hogy végre a konyha tiszta, nem füstös, könnyen tisztítható, felmosható. Mielőtt útra keltünk volna, ismét sok felajánlás érkezett és támogatás, amelyek nélkül természetesen nem indulhattunk volna útnak.

Néha mindannyiunknak szüksége van egy emlékeztetőre, hogy hálásak legyünk, mert mindig van okunk a hálára. 🙏
Ma köszönettel tartozunk a CARPE DIEM osztrák Operarius GmbH csapatának (különösen Christina Auingernek), akik mobiltelefonokat és laptopokat küldtek Ausztriából. 🥰🎊🎉
Köszönjük, hogy támogatja a kenyai munkánkat. Biztosíthatjuk, hogy ezek az eszközök Afrikában a legjobb kezekben lesznek.

 

Reméljük, nagy öröm lesz a kenyai iskola baby osztályának, hogy új tálkákat kapnak Kovács Zoltánnak hála. ❤
Ha másoknak keresed a boldogságot, megeshet, hogy te magad találsz rá.
A Lorubae iskola diákjai szerencsések, mert mindennap tudnak legalább egyszer enni. Főtt rizst, egy kis babot vagy kukoricát. Annak, aki éhes, ez is finom. Sőt mi több, az életet jelenti.
Kígyózó sorokban állnak kis tálkáikkal, melyek ütöttek, kopottak, de még így is az egyik legfontosabb tárgyuk. Óvják is az edénykéiket, magukhoz szorítják, úgy közlekednek az iskola udvarán
Házi áldást is viszünk magunkkal a felújított iskola konyha falára. Kenyában a hit ereje mindenek felett áll, így minden bizonnyal örömmel fogadják majd a bekeretezett áldást, és egyet értenek majd minden szavával.
És még valami kerül majd az áldás alá a falra, még pedig egy gyönyörű, Törökszentmiklóson készült szalmakoszorú, melyet Klárika Sülyéné készített. Ezúton is köszönjük gyönyörű munkáját, mely méltó dísze lesz a konyhának a magyar házi áldás alatt. Apró dolgok teszik otthonná a házat, és ezeket az apró dolgokat a szeretet ereje valósítja meg.
 
Támogatás nélkül jóval kevesebb mindent érne el csapatunk. 🙏Köszönjük 🙏a Pannónia Nyomda Kft. segítségét, kiemelten Cseh István üzletfejlesztési igazgató munkáját, amit értünk és a kenyai gyerekekért tesz.
A bőröndünkbe ezúttal oktató plakátok is kerülnek, melyek helyettesíteni és kiegészíteni fogják majd a jelenleg már kopott, szakadt oktatási segédanyagokat.
Szorzótábla, ABC, különféle hasznos ismeretnövelő plakátok készültek a nyomda segítségével. A plakátok java része már megmunkálás alatt van, készülnek az akasztókák, hogy a tantermekben minél egyszerűbben fel lehessen őket tenni a falra.
Köszönjük, István! Tanulási lehetőséget adni a legfontosabb. Ez a jobb jövő alapja.