Top

Elindult az Afrika Sztorik Talks interjú sorozat második évada. Az első beszélgetések a videó menü alatt találhatóak.

Az Afrika Sztorik Talks lényege, hogy olyan magyarokkal beszélgetek, akik Afrikában vagy Afrikáért dolgoznak. Fiatal nők és férfiak, akik tanulmányaikat sok esetben teljesen más területen folytatták és szerezték, napjainkban már Afrika felé fordultak, és ott vezetnek projekteket vagy önkénteskednek különféle szervezeteknél.

A második évad is érdekes és nem mindennapi vendégeket szólalt meg. Vendégeink között köszönthetem:

Kafiya Mahdi szomáliai származású modell, aki mára már magyar állampolgárságot is szerzett, akiről Zurbó Dorka a Könnyű leckék című dokumentumfilmet készítette, akinek élettörténete olyan sok embert megdöbbent, és akinek jelleme és tisztasága olyan sok mindenkit motivál és elbűvöl.

France Mutombo Tshimuanga, Kongói Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli konzulja, az Afrikáért Alapítvány elnöke. Kongóból érkezett, hazánkban tanult teológiát. Alapítványa 20 éves fennállását ünnepli idén.

Czikely Panni, formatervező művész, illusztrátor és grafikus, a czikkcakk design alapítója. Kedvenc témái az emberek, érzelmek és a természet, illetve ezek fúziója. Mindene az alkotás, az, hogy adhasson valamit másoknak magából úgy, hogy azzal ő maga nem kevesebb, csakis több lesz.

Szilágyi-Könczöl Zsófia Az ELTE-n végezett politológia szakon (afrikai gyermekkatonaság társadalmi és biztonságpolitikai aspektusai). A Corvinus nemzetközi tanulmányok szakán, diplomácia szakirányon folytatott kutatásokat a „nők szerepe a segélyhatékonyságban” témában. Ugandába itthonról megy haza, Manafwa és az ott épülő iskola és közösség Zsófi második otthona és családja.

Dr. Gazsi Nóra állatorvos, nagymacska rajongó. A dél-afrikai Cheetah Experience gepárdmenhely elvarázsolta, ahol testközelből tapasztalhatta meg, milyen a gepárdok dorombolása.

Balázs-Fülöp Emese fényképész, fotós, az I do it for you Alapítvány elnöke, számos afrikai projekt önkéntese, egy kongói kislány jelképes örökbefogadója.