Top

I.AFRIKA SZTORIK KONFERENCIA

MIRŐL SZÓL AZ AFRIKA SZTORIK KONFERENCIA?

Hillender Tímea vagyok, az Afrika Sztorik Egyesület elnöke. Mielőtt szervezetünk megalakult, blog oldalamon gyűjtöttem érdekesebbnél érdekesebb magyar fiatalok, önkéntesek afrikai történeteit. Lenyűgöző volt valamennyiüket hallgatni. Mint Egyesületünk elnöke, továbbra is feladatomnak és célkitűzésemnek érzem, hogy a saját projektjeink mellett, az Afrikával foglalkozó magyar szervezetekről, azok önkénteseiről és munkásságukról hírt adjak. Eddig rövidebb terjedelmű interjú beszélgetéseket rögzítettem, illetve blog formájában közöltem sikertörténeteket, és mutattam be csodálatos és motivált önkénteseket.

Ezúttal azonban Konferenciánkon szeretnénk, ha közönség előtt mesélnének a magyar szervezetek kijelölt tagjai és lelkes önkéntesei. És, hogy miről? Minden nevező a saját történetéről. Arról, hogy hogyan segített egy beteg afrikai gyermeknek, vagy mivel és hogyan járult hozzá ahhoz, hogy tanulni tudjon egy szegény kisdiák, vagy éppen arról, hogyan segített nőket munkához jutni, esetleg jelképesen gyerekeket örökbe fogadni. Több kategóriában lehet nevezni a Konferencia napon, hogy minél több érdekes és még el nem mondott Afrika Sztorit hallhassunk. Fontosnak tartjuk, hogy minél több platform jöjjön létre azon magyar jótevőknek, akik idejüket, energiájukat és tudásukat Afrikának szentelik.

Szeretnénk, ha lenne egy olyan évenként megrendezésre kerülő esemény, ami ünnepélyes keretek között, mint egy magyar Afrika közösség találkozó, teret adna érdekes történeteknek, afrikai csodáknak és nagy egymásra találásoknak. Célunk, hogy évről évre – közönség bevonással – elismerést kapjanak az Afrikában tevékenykedő magyar önkéntesek és szervezetek, és ehhez ünnepélyes keretet biztosítsunk, valamint egy szép díjat adhassunk Egyesületünk nevében. Jelenleg a vírushelyzet miatt a konferencia napot nyár záró eseményként rendezzük meg, jövőre azonban reméljük, hogy eredeti terveinknek megfelelően egy szép és visszatérő évzáró esemény lesz.

NEVEZÉSI KATEGÓRIÁK, ELŐADÁS INFORMÁCIÓK

  • Az év női önkéntese
  • Az év férfi önkéntese
  • Az év szervezete
  • Az év története/csodája (egészségügyi, orvosi, örökbefogadási, tanulmányi)

A történetek és projektek 2015. január – 2021. augusztus között megvalósult projektek (önkéntesség) közül kell, hogy kikerüljenek.

Egy szervezet több kategóriában is indulhat (például egyik önkéntes az év női önkéntese kategóriában, egy másik önkéntes a szervezetet képviseli egy projekttel, és harmadik önkéntes férfi kategóriában vagy éppen orvosi misszió projekttel nevezhet).

Ugyanaz a történet, ugyanaz a projekt nem hangozhat el egy szervezettől több kategóriában.

Minden nevezett előadó 10 percet kap, hogy elmesélje történetét/projektjét.

A 10 perces előadásokat videóra rögzítjük, és vágatlan videó formában közzé tesszük a közösségi felületeinken.

A közzétett előadásokat (a kis videókat) független zsűri fogja megnézni, és ők választják ki a kategória díjazottjait.

Az eredményhirdetés során a kategória nyertesek díszoklevelet kapnak, valamint Afrika Sztorik Konferencia díjban részesülnek, melyet a zsűri elnöke, valamint az Afrika Sztorik Egyesület elnöke ad át.

HATÁRIDŐK

Ki nevezhet?

Minden olyan magyar szervezet, vagy annak a tagja (18 év alatt szülői beleegyezéssel), igazolt önkéntese, ami/aki Afrikáért dolgozik, afrikai projektet, missziót teljesített 2019. január – 2021. augusztus között, illetve minden olyan magyar állampolgár, aki Afrikában él, dolgozik, és ott végez támogató szervezet nélkül önkéntes munkát.

Aki vállalja, hogy 10 percben ismerteti az általa kiválasztott Afrika Sztoriját, siker történetét, Afrikában/Afrikáért elért személyes eredményét (aki a szervezetet képviseli, az a szervezet eredményét).

Aki a nevezési idő alatt elküldi nekünk emailben az előadása témáját bemutató PPT prezentációját.

Aki vállalja, hogy előadását videóra vesszük, vágatlan formában posztoljuk, arra közönség szavazást indítunk, és ha bekerül a kategóriája 3 legjobbja közé, el tud jönni az eredményhirdetési gála eseményre.

Meddig lehet nevezni?

  1. szeptember 24. éjfélig lehet nevezést küldeni. Kérünk minden jelentkezőt, hogy 1 emailt küldjön (ne több részletben több emailben), ami tartalmazza az előadás PPT bemutatóját, hogy lássuk, miről fog szólni az előadás, és ellenőrizni tudjuk, hogy nincs projekt ismétlődés.

Nevezni és jelentkezni az info@afrikasztorik.hu címen lehet. Ide várjuk a PPT bemutató anyaggal együtt a következő információkat:

  • Előadó neve:
  • Előadó telefonszáma:
  • Magyar szervezet/intézmény neve, aminél önkéntes/annak a tagja/munkatársa:
  • Előadás címe:
  • Előadás témáját adó történet/projekt dátuma:

A konferencia, azaz az előadás kezdete 2021. szeptember 26. vasárnap 10 óra. Várható vége 14:00 óra (kisebb tea/kávé szünettel)

A konferencia, azaz az előadások helyszíne: Hotel Memories Budapest**** – Rumbachspace Konferenciaterem (Wesselényi u. 4, 1077)

A konferenciára való nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött (ami jelen esetben a PPT-t tartalmazó email)

Kérjük, akik csak nézőnek szeretnének jönni, ők is küldjenek regisztrációként emailt és nevet, hogy tudjuk, mekkora térre lesz szükségünk. A nézői regisztrációkat is az info@afrikasztorik.hu címre várjuk. A konferencia Nap a nézők számára is ingyenes.

A közösségi felületeinken publikált előadás videókra történő szavazás 2021. október 05.- 2021. október 22. éjfélig lehetséges.

konferencia gála napja és helyszíne még szervezés alatt

DÍJAZÁS

A Konferencia napot egy gála rendezvény követi, melyen zsűrink kiválasztja a kategória győzteseit, díjazottjait. A kategória győzteseknek járó gravírozott üvegdíjat zsűrink elnöke adja át.

Néhány kép a rendkívül sikeres konferencia napról: